kaufland.bg/recepti
Свински пържоли с жълтъчна глазура
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
600-800 г | свински вратни пържоли без кост |
за маринатата:
50 мл | кока-кола |
50 мл | червено вино |
3 с. л. | дижонска горчица |
1 ч. л. | сол |
1 ч. л. | черен пипер |
1 ч. л. | червен пипер |
1 ч. л. | суха мащерка |
1 с. л. | сос Уорчестър |
за глазурата:
200 г | майонеза |
4 | жълтъка |
1 с. л. | горчица със синапени семена |
5-6 стръка | копър |
4-5 зърна | розов пипер |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Всички продукти за маринатата се поставят в подходяща купа и се разбъркват.
- 2
Продуктите за глазурата също се поставят в купа и се бъркат до получаването на еднородна консистенция, като пиперът се смила предварително.
- 3
Пържолите се оставят в маринатата да престоят около 1 час. Изваждат се, отцеждат се и се пекат на жар 8-10 минути от едната страна. След това пържолата се обръща, от изпечената страна се намазва с глазурата и се пече още 10 минути.