Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Семла (Кардамонени хлебчета с крем от марципан)

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (40 парчета)

500 г (плюс за размесване) брашно
75 г краве маслo
50 г захар
10 г суха мая
300 мл топло прясно мляко
4 шушулки кардамон
1 яйце
1 /2 ч.л. сол

за плънката:

200 г марципан
250 мл животинска сметана
120 мл прясно мляко
2 с.л. захар

Приготвяне

    1

Маята и захарта се разтварят в млякото. Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се сипват млякото с маята, разтопеното масло, яйцето и стритият кардамон.

    2

Замесва се тесто, прехвърля се в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.

    3

След това от тестото се оформят малки топки, които се подреждат в тава и се оставят да втасат повторно.

    4

Хлебчетата се пекат в загрята на 190° C фурна с вентилатор до златисто (около 10 минути).

    5

Охлаждат се, разполовяват се и се издълбават, а вътрешността им се запазва.

    6

Марципанът се разбърква с млякото и издълбаната част от хляба. Получената смес се слага в пош и с нея се пълнят хлебните половинки.

    7

Плънката се покрива с разбита със захар сметана. Хлебчетата се затварят и по желание се поръсват с пудра захар.