Сметаново пиле пиката
Продукти (4 порции)
600 г | пилешко филе |
2 | лимона |
2 с.л. | маслиново масло |
2 с.л. | краве маслo |
200 мл | животинска сметана |
100 мл | бяло вино |
100 мл | пилешки бульон |
1 /4 връзка | магданоз |
2 скилидки | чесън |
30 г | каперси |
350 г | паста Лингуини |
100 г | брашно за овалване |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пастата се сварява в подсолена вода.
- 2
Кората на единия лимон се настъргва. Лимонът се изстисква и сокът се заделя. Другият лимон се нарязва на шайби.
- 3
Месото се овкусява със сол и черен пипер, овалва се в смесеното с настърганата лимонова кора брашно, запържва се в маслиновото масло от всички страни и се изважда.
- 4
В същия съд се добавя маслото и в него се запържва накълцаният чесън. Наливат се виното, лимоновият сок и бульонът и сместа се оставя леко да се сгъсти. Добавят се шайбите лимон и каперсите. Връща се месото, готви се 4–5 минути и отново се изважда.
- 5
Съдът се дърпа от огъня, налива се сметаната и се разбърква. Добавят се пастата и се разбърква добре. Пастата се сервира с месото и наситнен магданоз.