kaufland.bg/recepti
Спаначена салата с грилован кашкавал и ягодов дресинг
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
250 г | бейби спанак |
250 г | ягоди |
250 г | кашкавал |
балсамов оцет на вкус | |
1 ч.л. | захар |
маслиново масло K-Classic | |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Кашкавалът се реже на филии и се запича в грил тиган. Готовите парчета се режат на триъгълници.
- 2
В купа се пушират нарязаните ягоди със захарта и балсамовия оцет. Готвят се докато ягодите омекнат. След като сместа изстине, се добавя маслиновото масло на тънка струя и се разбърква, докато се получи гъст дресинг.
- 3
Спанакът се измива и подсушава внимателно. Слага се в купа заедно със запечения кашкавал, добавят се няколко ягоди за украса и се полива с дресинга.
- 4
Накрая се подсолява и сервира.