kaufland.bg/recepti
Спаначена супа със сметана и хапки от пушено сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
800 г | спанак |
1 глава | лук |
150 г | моркови |
100 г | ориз |
50 мл | течна сметана |
1 кубче | зеленчуков бульон |
3 с. л. | зехтин |
бял пипер на вкус |
за хапките:
150 г | пушено сирене |
2 броя | яйца |
4 с. л. | брашно |
олио за пържене |
Приготвяне
- 1
Лукът и морковите се задушават за 3–4 минути в зехтина и 100 мл вода. След като водата се изпари, се добавя нарязаният спанак и се бърка 2–3 минути. Сипва се бульонът, разтворен в 1 л вода.
- 2
Супата ври 10 минути на умерен огън, прибавят се оризът и сметаната и ако е необходимо, се доливат 150–200 мл вода. Овкусява се с бял пипер. След като оризът се свари, супата се дръпва от огъня.
- 3
Сиренето се реже на хапки и се панира в брашното и яйцата. Пържи се в сгорещено олио. Хапките се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- 4
При сервирането супата се сипва в купички с добавени в нея по 1–2 хапки панирано сирене.