Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Спаначени сарми с агнешко и млечен бешамел

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За сармите:

8 големи листа спанак
100 г бисерен ориз
250 г агнешка кайма
1 стрък зелен лук
1 глава шалот
2 скилидки чесън
1 ч.л. сух джоджен
20 мл маслиново масло K-Classic
сол и черен пипер на вкус

За млечния бешамел:

25 г брашно
25 г масло
250 г кисело мляко (200–250 г)
250 г прясно мляко
индийско орехче на вкус
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Спанакът се попарва с гореща вода за около минута. Попареният спанак се слага в студена вода с лед за още минута, а след това се оставя да се изцеди.

    2

Лукът, чесънът и зеленият лук се задушват с маслиново масло, сол, сух джоджен и черен пипер в тиган на слаб огън. След като омекнат, се добавя агнешката кайма и се готви до лек загар.

    3

После се добавя измитият ориз и 100 мл вода. Разбърква се добре, докато водата се поеме от ориза. С готовата смес и спаначените листа се оформят осем сарми и се поставят в тавичка за печене. След това се поливат с малко вода и се пeкат 30 минути в предварително загрята фурна на 180⁰С.

    4

В касерола се разтапя маслото, добавя се брашното, като се бърка, докато се получи еднородна смес. Добавя се прясното мляко и се бърка до сгъстяване. Маха се от котлона и се добавя предварително разбитото кисело мляко. Разбърква се и се овкусява с индийско орехче, черен пипер и сол.

    5

Сармите се поставят в дълбока чиния, заливат се с млечния бешамел и се сервират.


Видеорецепта