Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Супа от печен карфиол

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

750 г карфиол
2 скилидки чесън
1 глава лук (малка)
1 ч. ч. течна сметана
2 кубчета пилешки бульон
1 дафинов лист
1 /2 ч. л. мащерка
3-4 4 с. л. зехтин
2 стръка копър
2 филии стар хляб
4-5 с. л. олио
масло за намасляване

Приготвяне

    1

Карфиолът се накъсва на розички, които се подреждат в намаслена тава и се поръсват сьс зехтин. Добавят се необелените скилидки чесън и цялата глава лук. Пекат се до златисто около 20 минути в предварително загрята до 200°С фурна.

    2

Няколко изпечени розички карфиол се отделят за декорация на супата. Чесънът и лукът се обелват и заедно с карфиола се поставят в тенджера с 1,5 л гореща вода. Прибавят се кубчетата пилешки бульон, а когато супата кипне, се слагат мащерката и дафиновият лист. Вари се около 25 минути, дафиновият лист се изважда и супата се пасира.

    3

В купичка към сметаната постепенно се долива около черпак от супата. Внимателно се разбива с тел и се връща в готовата супа. По желание може да се загрее, като се внимава да не кипне, защото сметаната може да се пресече.

    4

Хлябът се реже на малки кубчета, които се поставят в тава. Поливат се с 4-5 с. л. олио и се пекат в предварително загрята на 220°С фурна до златисто, като се разбъркват 2-3 пъти.

    5

Супата се сервира в купички, декорирана с карфиолени розички, кротони и поръсена със ситно нарязан пресен копър.