kaufland.bg/recepti
Сьомга на скара
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 филета или котлета | сьомга (800 г) |
1 | лайм за украса |
сол и черен пипер на вкус |
за билковата смес:
1 /2 връзка | магданоз |
3-4 стръка | мащерка |
3-4 стръка | риган |
3-4 листа | босилек |
4 с. л. | зехтин |
1 с. л. | балсамов оцет |
2 с. л. | соев сос |
Съвет
-
Може да поднесете сьомгата с черен ориз с къри или зеленчуци на тиган. Подходяща напитка е бяло вино.
Приготвяне
- 1
Рибата се овкусява със сол и черен пипер.
- 2
Подправките за билковата смес се наситняват и се смесват в купа със зехтина, оцета и соевия сос.
- 3
Котлетите се намазват със сместа и се пекат от всяка страна по 3-4 минути на умерена жар. По време на печенето се мажат допълнително с билковата смес. Поднасят се украсени с резенчета лайм.