Тако ринг
Продукти (6 порции)
250 г | мляно месо или зеленчукова кайма |
подправки за тако | |
2 | пакета бутертесто |
150 г | чедър |
150 г | салата айсберг |
2 с.л. | черни маслини |
доматена паста |
Приготвяне
- 1
Каймата се запържва в предварително намазнен тиган, а излишната мазнина се изсипва. Добавят се подправките за тако или други подправки по желание към месото и се деглазира с ½ чаша вода. Готовата смес се оставя да къкри 4 минути и след това се отстранява от огъня. Фурната се загрява до 190° с вентилатор.
- 2
Двата пакета тесто за кроасани се разточва и се разгъва на 16 триъгълника. Те се подреждат в кръг, така че да се припокриват в краищата.
- 3
Каймата се разпределя върху тестото. Всеки триъгълник се навива към центъра и върха на триъгълника се пъхва под венеца в края.
- 4
Готовият тако пръстен се пече във фурната за 20-25 минути. Оставя се да се охлади за 5 минути. След това се поставят нарязаната маруля, маслините и малко настърган чедър в средата на ринга. Сервира се горещ със салца.