kaufland.bg/recepti
Тарталети с лапад и лаврак
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
400 г | филе от лаврак |
10 | готови тарталети |
за маринатата:
3 с. л. | зехтин |
20 мл | лимонов сок |
за плънката:
250 г | лапад (спанак) |
2 стръка | зелен лук |
1 /2 глава | лук |
1 | домат |
2 с. л. | зехтин |
Приготвяне
- 1
Лападът и нарязаният на ситно лук се задушават за 4-5 минути в зехтина, добавя се настърганият на ситно ренде домат и се оставя да изстине.
- 2
Лавракът се филетира, нарязва се на ленти и се оставя около 3 часа да се маринова в разбърканите зехтин и лимонов сок. След това се сотира за кратко в тиган.
- 3
Тарталетите се пълнят със зеленчуковата плънка, отгоре се поставят навитите на малки рулца мариновани филета и се сервират.