Тиганици с мюсли и плодова извара
Продукти (4 порции)
портокал | |
200 г | пълнозърнести овесени ядки |
1 щипка | захар |
сол | |
20 г | мая |
150 г | мюсли |
ябълка | |
250 г | извара |
4 с.л. | конфитюр от ягоди |
Приготвяне
- 1
Портокалът се измива добре, разрязва се и кората от едната половина се настъргва. В купа се разбъркват захар, сол и портокалова кора. Маята се натрошава и разтваря в 100 мл топла вода. След като шупне се прибавя към брашното и се замесва меко тесто, което се оставя да втасва около 30 минути.
- 2
Към тестото се прибавят мюслите и се меси още веднъж. Разделя се на четири и се оформят плоски питки. Пържат се в олио до златисто.
- 3
Ябълката се измива, подсушава, почиства от семките и се нарязва на тънки шайби. В купичка се смесват изварата и конфитюрът и се разбиват добре с миксер. Тиганиците се разрязват през средата, намазват се с готовата смес и върху тях се подреждат парченца ябълка.