Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Тиква със синьо сирене в хрупкави кошнички

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

300 г синьо сирене Горгонзола
50 г сушени боровинки
100 г орехи
50 мл бренди
50 мл животинска сметана
1 /4 ч.л. чили на прах
1 /2 пакет точени кори
50 г краве масло (за намазване)
розмарин за украса

Приготвяне

    1

Тиквата се почиства, нарязва се на малки кубчета и се слага в тава. Добавят се маслото, нарязаният чесън, наситненият розмарин, сол и черен пипер. Пече се 1 час в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор), покрита с капак или с алуминиево фолио.

    2

Точените кори се нарязват на квадрати. Всеки се намазва с разтопено масло и се подреждат по 3 един върху друг, като ъглите се разминават.

    3

Поставят се в купички за крем брюле и се пекат в загрята на 160 градуса фурна (с вентилатор), до златисто – за 15 минути. След това се охлаждат.

    4

В кошничките се разпределят печената тиква, начупените на едро орехи, сушените червени боровинки, предварително накиснати в бренди и натрошеното синьо сирене.

    5

Поръсват се с чилито и малко сметана и се пекат в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) за 5 минути, докато сиренето се разтопи.

    6

Поднасят се веднага, украсени с клонки розмарин.