Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тиквени мъфини

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

350 г тиква Хокайдо
1 ч.л. сол
2 стръка магданоз
250 г пшенично брашно
1 опаковка бакпулвер
2 яйца
2 с.л. горчица
200 г прясно сирене
1 ч.л. риган
1 /2 ч.л. майорана
100 мл маслиново масло
черен пипер
200 г сирене фета
50 г тиквено семе

Съвет

  • Вместо с тиква, мъфините може да се направят с моркови, тиквички или корен от магданоз.


Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително на 200 °C (Вентилатор: 175 °C). Тиквата се измива, отцежда, разрязва наполовина и се почиства от семките. Нарязва се и се настъргва на едро ренде. Поставя се в купа и леко се посолява. Оставя се за 5 минути. Магданозът се измива, отцежда, премахват се дръжките и листата се нарязват на дребно.

    2

Брашното и бакпулверът се смесват в голяма купа. Добавят се яйцата, горчицата, прясното сирене, риганът, майораната, маслиновото масло и магданозът, и се разбърква с помощта на бъркалка. Овкусява се със сол и черен пипер. Сиренето фета се натрошава и се добавя към настърганата тиква. Формата за мъфини се покрива с хартиени формички, запълва се на ¾ с тесто, поръсва се с тиквени семки и се пече до златисто около 20-25 минути.

    3

Мъфините се изваждат от формата и могат да се консумират както топли, така и студени.


Видеорецепта