Тиквички-патладжан бюрек
Продукти (4 порции)
1 | тиквичка |
1 | патладжан |
2 щипки | сол |
2 | яйца |
галета и брашно за паниране | |
олио за пържене |
за плънката:
150 г | сирене |
1 | яйце |
1 /2 | домат |
2-3 стръка | магданоз |
1 щипка | чубрица |
1 скилидка | чесън |
сол на вкус |
за соса:
1 /2 кофичка | кисело мляко |
2-3 скилидки | чесън |
1 /2 връзка | копър |
Приготвяне
- 1
Тиквичката и патладжанът се нарязват на четири филийки по дължина. Патладжите се осоляват и се оставят в тавичка за около 30 минути, за да се отцеди горчивият им сок. След това заедно с тиквичките се запичат на грил тиган от двете страни, докато омекнат.
- 2
Магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а доматът – на малки кубчета. Сиренето се намачква с вилица в купичка. Добавят се яйцето, магданозът, чесънът, доматите, поръсва се със сол, подправя се с чубрицата и се разбърква добре.
- 3
Плънката се разпределя върху филийките патладжан и се захлупва с тиквичките. Овалват се последователно в двете разбити яйца, брашно, яйца, галета, яйца и се пържат до златисто в нагорещеното олио.
- 4
Чесънът и копърът се нарязват на ситно и се смесват с киселото мляко. Бюреците се заливат със соса и се сервират.