Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Торта Павлова

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 порции)

за блата:

6 яйца
1 щипка сол
250 г пудра захар (ванилова)
1 с. л. оцет
1 с. л. царевично нишесте

за крема и украсата:

500 мл сладкарска сметана
5 с. л. захар
1 шушулка ванилия
1 щипка джинджифил
пресни плодове по избор

Приготвяне

    1

Белтъците (добре е да са на стайна температура) се разбиват на плътен сняг със солта, докато удвоят обема си.

    2

Постепенно, лъжица по лъжица, се прибавя пудрата захар.

    3

След това се прибавят оцетът и нишестето и се разбърква внимателно с шпатула.

    4

Дъното на тава се покрива с намазнена хартия за печенe и върху нея с шпатула се разпределя сместа така, че да се образува правилна кръгла форма с лека вдлъбнатина в средата (за крема и плодовете). Блатът се пече 1 час и 15 минути в предварително загрята на 120°С фурна (почти се суши), без да се отваря вратата на фурната. Ако бързо започне да се препича, значи фурната е силна.

    5

Сметаната се разбива на крем с 1 с. л. от захарта, ванилията и джинджифила.

    6

Отделно се разбиват жълтъците от яйцата за блата с останалите 4 с. л. захар и се смесват с разбитата сметана.

    7

Кремът се разстила внимателно върху изпечения блат.

    8

Тортата се покрива с нарязани пресни плодове – ягоди, киви, нектарини, кайсии и горски плодове.