Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Третомартенска салата

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 брой зелена салата
2 връзки репички
1 връзка пресен лук

за топчетата:

200 г изцедено кисело мляко
100 г сирене
1 стрък чесън
3 стръка копър
3 стръка магданоз
1 /2 ч. л. самардала (сминдух)
2 с. л. зехтин

за винегрета:

1 к. ч. зехтин
сокът от 1/2 лимон
1 /2 ч. л. сол

за кротоните:

3 филии хляб
5 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер

Приготвяне

    1

Салатата, репичките и лукът се измиват и се подсушават. Салатата се реже на тънки ивици, репичките – на парченца, а пресният лук – надребно, и се смесват в салатиера.

    2

В купа се слага киселото мляко, настъргва се сиренето, добавят се наситнените чесън, копър и магданоз и се поръсва със самардалата. Всичко се разбърква. С намаслени ръце се оформят топчета, които се поставят в отделна купа със зехтина.

    3

Всички съставки за винегрета се разбъркват в подходящ съд и се разбиват с телена бъркалка до хомогенизиране.

    4

Нарязаният на малки кубчета хляб се запържва в тиган със сгорещеното олио до зачервяване. Тиганът се дръпва от огъня, кротоните се поръсват с червен пипер и след като се разбъркат добре, се прехвърлят в чиния.

    5

Салатата се овкусява с лимоновия винегрет и се разпределя в подходящи чинии. До нея се подреждат по 5–6 млечни топчета, поръсва се с няколко кротончета и веднага се сервира.