kaufland.bg/recepti
Тутманик по овчарски
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
550 г | брашно |
400 г | овче сирене |
200 г | овче кисело мляко |
200 мл | олио |
4 | яйца |
1 ч.л. | сода бикарбонат |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Три от яйцата се разбиват.
- 2
Содата се гаси в киселото мляко.
- 3
Брашното се смесва с яйцата, млякото със содата, олиото, натрошеното сирене и сол на вкус. Забърква се тесто.
- 4
Тава за печене се маже с олио.
- 5
Тестото се разточва леко, за да стане с размерите на съда, в който ще се пече, и се прехвърля в тавата.
- 6
Намазва се с разбито яйце и се пече 25 - 30 минути в загрята на 180° С фурна, с вентилатор.