Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Филе от сьомга в терияки сос върху краставици със сусам

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 малко парче джинджифил (около 2 см)
5 с.л. соев сос
2 с.л. мирин (сладко оризово вино)
3 с.л. саке
2 с.л. захар
1 ч.л. мед
2 щипка червен пипер
4 филета сьомга (всяко по около 125 г)
2 краставици
1 малка люта чушка
2 с.л. сок от лайм и 1 щипка кора
4 с.л. рапично олио
1 щипка кимион
2 с.л. сусам
сол
пипер

Приготвяне

    1

Джинджифилът се обелва и настъргва. В тенджерка се смесват соевият сос, миринът, сакето, захарта, медът, червеният пипер, джинджифилът и всичко ври 5 минути. Филетата сьомга се измиват, подсушават и се оставят в маринатата поне 30 минути.

    2

Краставиците се обелват, измиват, разрязват през средата, махат им се семките и с помощта на белачка за картофи се нарязват на фини ленти. Лютата чушка се измива, разрязва през средата, премахват се семките и се нарязва на тънки шайби. Сокът и кората от лайм се смесват с 2 с.л. олио, лютата чушка, сол, пипер и кимион. Към готовия дресинг се прибавят лентите краставица и всичко се разбърква добре.

    3

Сусамът се запича на тиган. Сьомгата се овкусява със сол и пипер и се запържва от всички страни. В чинии се подреждат салатата и сьомгата, поръсва се със сусам и се сервира.