Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Филе от сьомгова пъстърва със зеленчуци на пара

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

300 г филе от сьомгова пъстърва
150 г тиквички
150 г моркови
50 г целина
1 глава лук
50 мл бяло вино
1 дафинов лист
черен пипер на зърна
1 /2 връзка магданоз
1 /4 връзка копър
сол на вкус

За сметановия сос:

100 мл нискомаслена сметана
2 жълтъка
розмарин
сол и бял пипер на вкус

Приготвяне

    1

Филетата се измиват и се подсушават. Овкусяват се със сол и бял пипер.

    2

Тиквичките и морковите се нарязват на тънки ленти, а останалите зеленчуци – на ситно. Половината от тиквичките и морковите, заедно с всички останали зеленчуци, се слагат в съд за готвене на пара. Добавят се дафиновият лист, зърна черен пипер, дръжките от копъра и магданоза и виното. Налива се вода и се оставя да заври.

    3

Върху скарата на уреда се подреждат останалата част от морковите и тиквичките и върху тях се слага рибата. Завършва се с няколко лентички от тиквичка и морков. Скарата се поставя в съда и се похлупва. Вари се около 15–20 минути.

    4

Сметановият сос се приготвя като жълтъците и сметаната се разбиват добре в малка тенджера. Съдът се слага на котлона и сместа се оставя да заври, като се бърка постоянно. Подправя се със сол, бял пипер и розмарин на вкус.

    5

Сьомговата пъстърва се сервира в затоплени чинии, полята с малко сос и с украса по желание.