kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Хапки с мариновано сирене и чери доматчета
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
8 филии | ръжен хляб (за тостер) |
200 г | сирене „Дунавия” |
4 с. л. | зехтин |
1 ч. л. | орехово олио |
100 г | чери доматчета |
4 стръка | див лук |
Съвет
-
Сиренето може да не се маринова, а преди поднасянето да се залее със зехтиновата смес.
Приготвяне
- 1
В купа се смесват 3 с. л. от зехтина, ореховото олио и нарязаният наситно див лук. Сиренето се реже на шайби с помощта на метален пръстен и се маринова 2–3 часа в тази смес.
- 2
Останалият зехтин се сгорещява и в него се сотират за 1–2 минути наситнените чери доматчета.
- 3
С метален пръстен се изрязват хапки от филийките хляб и върху тях се поставят парчетата мариновано сирене.
- 4
Предястието се декорира със сотираните доматчета и се сервира.