Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Хлебчета с кайма и зеле

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

за тестото:

500 г бяло брашно (+за замесване)
100 г пълнозърнесто брашно
50 г краве маслo
250 мл вода
1 яйце
1 с.л. захар
1 /2 с.л. суха мая
1 /2 с.л. сол

за плънката:

300 г смляно месо от телешка плешка
30 мл олио
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 /2 средно голяма глава зеле
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Двата вида брашно се смесват, поръсва се солта, разбърква се и се прави кладенче. Слагат се водата, маята, захарта, разтопеното масло, и се чуква яйцето. Замесва се меко и еластично тесто и се оставя да втаса.

    2

Лукът и чесънът се наситняват. Зелето се реже на тънки ленти, които се запържват в олиото.

    3

Добавя се каймата и плънката се пържи, докато месото стане на трохи и започне да се карамелизира. Овкусява се със сол и черен пипер.

    4

Тестото се разделя на 12 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина 3–4 мм.

    5

Стените и дъното на купичка се покриват с една от корите.

    6

В средата се слага част от плънката, покрива се с тестото от стените, като се затваря добре с пръсти.

    7

Завитата питка се прехвърля в намазнена тава със събраната част надолу. Така се приготвят и останалите кори. Оставят се да втасат.

    8

Хлебчетата се пекат 15–20 минути в загрята на 180°C фурна с вентилатор.

    9

По желание, преди да се сложат в печката, се намазват с маслиново масло или олио.