Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Хляб с копърово семе

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (1 порция)

220 г брашно (тип 500)
220 г брашно от спелта
1 пакетче суха мая (7 г)
1 1/2 с.л. копърово семе
250 г кисело мляко
1 яйце
1 с.л. меласа
30 г краве маслo
1 с.л. морска сол
олио за намазване

Приготвяне

    1

Маята се разтваря в около 40 мл топла вода. Копъровото семе и солта се счукват в хаванче.

    2

Двата вида брашно се смесват с киселото мляко и яйцето, меласата, разтопеното масло, копъровото семе, солта. Прибавя се шупналата мая и се разбърква добре.

    3

Замесва се гладко тесто, което се поставя в купа, поръсва се с брашно, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса. След това му се придава кръгла форма, леко се сплесква, поръсва се с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втаса повторно.

    4

Върху тестото се правят декоративни шарки.

    5

Фурната се загрява на 190° C с вентилатор и в нея се слага да загрее тенджера с дебело дъно, и термоустойчиви дръжки. След това тенджерата се изважда, а дъното й се намазва с олио. Тестото се слага в тенджерата, намазва се с разтопено масло и се пече 25 минути.