Хрупкави арабски питки с пуешко филе
Продукти (6 порции)
6 | арабски питки |
160 г | кашкавал Брей! |
100 г | пуешко филе |
120 г | разтопено краве масло |
120 г | сос за пица |
1 /2 | червена чушка |
риган | |
магданоз за поръсване |
Приготвяне
- 1
Долната половина на една арабска питка се намазва с 10 г разтопено масло. Отгоре се размазват 3 с.л. сос за пица. Върху соса се поръсват 15 г настърган кашкавал от краве мляко "Брей!", 15 г нарязано на ситно пуешко филе и нарязана на кубчета червена чушка. След това питката се завива на стегнато руло и се поставя вертикално в правоъгълна тава. Стъпките се повтарят и за останалите питки.
- 2
След като всички питки са подредени в тавата те се намазват отгоре с по 10 г разтопено масло. Слагат се в загрята на 180°C фурна и се пекат 10-12 минути, докато станат златисти. Изваждат се от фурната и се поръсват с 60 г настърган кашкавал и щипка риган. Връщат се във фурната за още 5-7 минути, докато кашкавалът се разтопи. Сервират се поръсени с магданоз (по желание).