kaufland.bg/recepti
Цедено овче мляко с поширани ягоди и козуначен кръмбъл
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
400 г | овче кисело мляко Брей! |
200 г | ягоди |
3 филийки | стар, изсъхнал козунак |
50 г | масло |
3 | прясна мента |
2 с.л. | пудра захар |
Приготвяне
- 1
Киселото мляко се поставя в марля, за да се отцеди за около 30 минути.
- 2
Почистените ягоди се режат на малки кубчета. Към тях се добавя ситно нарязаната мента и се поръсват с пудра захар. В метална купа на водна баня ягодите се пошират за 3-4 минути, а след това се покриват със стреч фолио и се оставят настрани, за да се запарят и изстинат.
- 3
Козунакът се запича на фурна до получаването на сухари. След това се блендира на трохи. Маслото се разтапя в тиган и се добавят трохите. Разбъркват се до абсорбирането на маслото.
- 4
Сервират се в купа (може и в бурканче) като се поставят слой мляко, слой ягоди, слой кръмбъл.