Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Без лактоза
Веган

Чий кюфте

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

150 г доматена паста
400 г булгур
4 с.л. доматено пюре
2 с.л. паста от чушки
1.5 с.л. лют червен пипер
1 с.л. сумак
1 ч.л. кимион
1.5 ч.л. сол
1 ч.л. кайенски пипер
0.5 ч.л. черен пипер
1 глава лук
2 скилидки чесън
20 г магданоз
2 с.л. сироп от нар

Съвет

  • Без лактоза

    При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.


Приготвяне

    1

Доматената паста и 300 мл вода се загряват до около 70°C.

    2

В голяма купа се разбъркват булгурът с доматеното пюре и това от чушка, чилито, сумакът, кимионът, солта и черният пипер. Добавят се доматената паста и водата, разбърква се добре и се оставя къкри под капак за 20 минути.

    3

Към набъбналия булгур се добавят настърганите лук и чесън, зехтинът и сиропът от нар и се меси като тесто, булгурът притиска в дъното на съда с основата на дланта. Тази процедура се повтаря няколко пъти. Меси се енергично поне 5 минути.

    4

Магданозът се накълцва на ситно, добавя се към тестото и се омесва отново за кратко, докато магданозът се разпредели добре. Подправя се на вкус със сол и сироп от нар, по желание.

    5

Оформят се кюфтета с ръце с по 2-3 супени лъжици от сместа.

    6

Гарнират се със сироп от нар и черен кимион, поднасят се със салата, хляб и резени лимон.