kaufland.bg/recepti
Шоколадово-портокалов венец
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 Чаша)
100 г | млечен шоколад |
100 г | смлени лешници |
1 пакет | тесто за кроасани |
1 | портокал |
Приготвяне
- 1
Шоколадът се разтапя.
- 2
Тестото за кроасани се прегъва и разточва на правоъгълник. Намазва се отгоре с разтопен шоколад.
- 3
Поръсва се с лешници и настъргана портокалова кора. Навива се на дълго руло. Поставя се върху тава, покрита с хартия за печене, прави се разрез на рулото по дължина и се сплита на венец.
- 4
Сплетеният венец се поръсва с лешници и се пече на 180°C до зачервяване.