kaufland.bg/recepti
Шоколадов кейк с паяжина
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 порции)
за кейка:
1 1/2 ч.ч | брашно |
4 | яйца (размер L) |
2 1/4 ч.ч. | захар |
220 г | краве маслo |
1 1/4 ч.ч. | какао |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | бакпулвер |
1 ч.л. | кафе |
1 пакетче | ванилия |
за паяжината:
100 г | крема сирене |
2 с.л. | захар |
1 с.л. | брашно |
1 | жълтък |
Приготвяне
- 1
Маслото се разтопява на средна температура заедно със захарта (не трябва да кипи).
- 2
Яйцата се разбиват с миксер и към тях се добавят брашното, какаото, солта, бакпулверът, ванилията и кафето. Разбива се до хомогенизиране.
- 3
При какаовата смес се изсипват маслото и захарта. Разбива се с миксер до гладкост.
- 4
Сместа се изсипва във форма с махащо се дъно (26 см), покрита с хартия за печене.
- 5
Продуктите за паяжината: брашното, жълтъкът, захарта и крема сиренето се смесват, и разбъркват добре. Кремът се прехвърля в пош.
- 6
Върху какаовата смес с поша се оформят четири кръга и с клечка за зъби се рисува паяжина. Десертът се пече в загрята на 180° C фурна с вентилатор за 40 минути.