kaufland.bg/recepti
Шоколадов сладолед с маскарпоне
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
250 г | маскарпоне |
150 г | черен шоколад (50% какао) |
50 г | бял шоколад |
2 | жълтъка |
150 мл | животинска сметана |
100 г | кафява захар „Мусковадо” |
какао за поръсване |
Приготвяне
- 1
Маскарпонето и сметана се разбиват отделно.
- 2
Захарта се смесва с жълтъците.
- 3
Разбива се непрекъснато с телена бъркалка на водна баня, до получаването на крем.
- 4
Добавя се начупеният черен шоколад и се разбърква, докато се разтопи.
- 5
Готовият крем се смесва с маскарпонето, сметаната и нарязания наситно бял шоколад, разбърква се със силиконова шпатула и се оставя във фризер поне за 4 часа, покрит с фолио за свежо съхранение, като периодично се разбърква.
- 6
Сладоледът се поднася, поръсен с какао.