Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Шпецле с леберкез на фурна

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 малки глави лук
6 с.л. олио
300 г леберкез
1 опаковка (500 г) шпецле
80 г твърдо сирене
2-3 с.л. светъл балсамов оцет
1 ч.л. мед
1 ч.л. горчица
2 с.л. ситно нарязани подправки (магданоз, босилек, мащерка, риган и др.)
200 г салата
сол
пипер

Приготвяне

    1

Лукът се обелва, нарязва на тънки шайби и запържва до златисто в 2 с.л. олио. Овкусява се със сол и пипер.

    2

Леберкезът се нарязва на кубчета, прибавя се към шпецлите и лука, и се разбърква добре. Сместа се разпределя в четири алуминиеви тавички за еднократна употреба. Отгоре се настъргва сиренето и се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 20-25 минути или докато не придобие златиста коричка.

    3

Оцетът, останалото олио, медът, горчицата и билките се смесват и разбъркват добре. Сместа се овкусява със сол и пипер. Салатата се измива и към нея се добавя дресингът.

    4

По желание, шпецлите могат да се поръсят със зелени подправки. Сервира се със салатата като гарнитура.