Шпецле с леберкез на фурна
Продукти (4 порции)
4 малки глави | лук |
6 с.л. | олио |
300 г | леберкез |
1 опаковка (500 г) | шпецле |
80 г | твърдо сирене |
2-3 с.л. | светъл балсамов оцет |
1 ч.л. | мед |
1 ч.л. | горчица |
2 с.л. | ситно нарязани подправки (магданоз, босилек, мащерка, риган и др.) |
200 г | салата |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Лукът се обелва, нарязва на тънки шайби и запържва до златисто в 2 с.л. олио. Овкусява се със сол и пипер.
- 2
Леберкезът се нарязва на кубчета, прибавя се към шпецлите и лука, и се разбърква добре. Сместа се разпределя в четири алуминиеви тавички за еднократна употреба. Отгоре се настъргва сиренето и се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 20-25 минути или докато не придобие златиста коричка.
- 3
Оцетът, останалото олио, медът, горчицата и билките се смесват и разбъркват добре. Сместа се овкусява със сол и пипер. Салатата се измива и към нея се добавя дресингът.
- 4
По желание, шпецлите могат да се поръсят със зелени подправки. Сервира се със салатата като гарнитура.