Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Ябълкови кексчета с овесени ядки

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 порции)

1 биолимон
2 ябълки
125 г краве маслo
150 г захар
1 яйце
250 г извара
125 мл мляко
250 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
сол
100 г овесени ядки
1 шушулка ванилия
4 с.л. мед

Приготвяне

    1

Фурната се загрява на 190° C горно/долно печене (170° C при фурна с вентилатор).

    2

Кората на лимона се настъргва, а сокът му се изстисква. Ябълките се обелват, нарязват на малки кубчета и се мариноват с 2 супени лъжици лимонов сок. Кравето масло се разтопява и се разбърква със захарта, яйцето, 150 г извара и млякото до гладка смес.

    3

Брашното се смесва с бакпулвера, содата бикарбонат и заедно с щипка сол, овесените ядки, 2 с.л. лимонова кора и кубчетата ябълка се прибавят към маслената смес. Разбърква се добре и полученото тесто се разпределя в 12 формички за кексчета. Пекат се за около 20 минути до златисто кафяво.

    4

Шушулката ванилия се разполовява по дължина, семките се изстъргват и прибавят към останалата извара. Прибавят се останалата лимонова кора, медът и всичко се разбърква до гладка смес. Охладените кексчета се сервират с изварения крем и, по желание, украсени с резени ябълки и ядки.