Ягодови мъфини
Продукти (4 порции)
125 г | маргарин |
150 г | захар |
2 | яйца |
1 /2 ч. ч. | прясно мляко |
1 капка | бадемова есенция |
1 /2 ч. ч. | брашно |
1 ч. л. | бакпулвер |
200-300 г | ягоди (може и от компот) |
Приготвяне
- 1
В купа се слагат маргаринът и захарта и се разбъркват с дървена бъркалка, докато маргаринът поеме захарта. Прибавя се едното яйце, разбива се с миксер, другото яйце и отново се разбива около 2 минути, докато сместа стане леко пухкава. Сипва се студеното прясно мляко, в което е сложена бадемовата есенция, и се разбърква.
- 2
В отделна купичка се размесват брашното и бакпулверът и се добавят на порции при непрекъснато бъркане с миксера на бавни обороти към яйчено-млечната смес до получаване на рядко тесто.
- 3
Ягодите се почистват, нарязват се на дребни парченца, поставят се в тестото и се разбърква.
- 4
Тестото се разпределя във форми за мъфини и се пече около 30 минути на водна баня в предварително загрята фурна на 200°С. Мъфините могат да се сервират топли или студени, поръсени с пудра захар.