kaufland.bg/recepti
Ягодово сорбе
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
250 г | захар |
1 връзка | босилек |
250 мл | вода |
1 кг | ягоди |
2 | лимона |
За украсата:
150 мл | животинска сметана |
1 с.л. | захар |
кората от 1 портокал |
Приготвяне
- 1
Захарта се смесва с водата и босилека и се оставя на котлона, докато захарта се разтвори. След това се охлажда.
- 2
Ягодите се смилат в блендер, заедно с настърганата кора от двата лимона и сока им, и се прецеждат.
- 3
Ягодовото пюре се смесва с охладения сироп (като листата босилек се отстраняват) и се разбърква.
- 4
Сместа се сипва в буркани и се замразява за поне 3 часа, като на всеки 30–40 минути се разбърква.
- 5
Сметаната за украсата се разбива със захарта.
- 6
Сорбето се поднася със сметаната и настърганата портокалова кора.