kaufland.bg/recepti
Ягодов пай с ванилов сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 парчета)
200 г | брашно (+ за набрашняване на тавата) |
2 | яйца |
100 мл | прясно мляко |
2 с. л. | захар |
1 ч. л. | сода за хляб |
1 щипка | сол |
2 с. л. | сладко от ягоди |
400 г | пресни ягоди |
50 г | краве масло (за намазване) |
листа мента за украса |
за соса:
200 мл | сладкарска сметана |
3 с. л. | захар |
1 пакетче ванилия |
Приготвяне
- 1
Брашното се смесва с яйцата. Прибавят се прясното мляко, захарта, содата и сладкото и всичко се разбърква.
- 2
Ягодите се нарязват и се добавят към тестото.
- 3
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка и се пече около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна.
- 4
Ваниловият сос се приготвя като в купа се сипва сметаната и се смесва със захарта и ванилията.
- 5
Купата със сметаната се поставя в по-широк съд, в който има лед или студена вода – така при разбиване – сметаната става на сос, а не на сняг. Разбива се около 5 минути, докато сосът се сгъсти.
- 6
Паят се сервира със сосиера с ваниловия сос. Може да се украси с листенца мента.