kaufland.bg/recepti
Яхния със зеле вирзинг, картофи и кайма
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 | малка глава вирзинг |
2 глави | лук |
8 | пресни картофа |
1 /2 връзка | зелен лук |
500 г | кайма смес |
1 с.л. | слънчогледово олио |
400 мл | зеленчуков бульон |
200 мл | готварска сметана |
сол | |
прясно смлян черен пипер | |
2 с.л. | нарязан магданоз |
Съвет
-
Запържете 50 г сланина на кубчета заедно с каймата.
Приготвяне
- 1
Вирзингът се нарязва на четвъртини, почиства се от кочана и най-горните листа и се нарязва на фини ивици.
- 2
Лукът и картофите се обелват и нарязват на шайби. Зеленият лук се измива и нарязва на шайби.
- 3
Каймата се запържва в сгорещено олио, добавят се вирзингът, лукът, картофите и зеленият лук и се задушават за около 50 минути под капак.
- 4
Добавя се зеленчуковият бульон и ястието се оставя да къкри 10-15 минути на средна температура.
- 5
Добавят се сметаната, сол, черен пипер и магданоз.
- 6
По желание ястието се сервира със селски хляб.