Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Kюфтета Брей! по финландски с гарнитура от червено зеле

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

800 г Брей! кюфтета "Стара планина" от свинско и говеждо месо

за соса:

3 ч.ч. пилешки бульон
2 ч.ч. животинска сметана
1 ч.л. дижонска горчица
сол и бял пипер на вкус

за гарнитурата:

500 г червено зеле
1 малка глава червено цвекло
1 зелена ябълка
1 глава червен лук
1 /2 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. телешки бульон
50 г краве маслo
1 ч.л. ким
сол и черен пипер на вкус
маслиново масло

Приготвяне

    1

Червеното цвекло се слага в алумуниево фолио, полива се с малко маслиново масло и се завива добре. Пече се за 1 час в загрята на 180° C фурна.

    2

Кюфтета се сплескват леко, поставят се в тава с пергаментова хартия на дъното и се пекат в загрята на 220° C фурна с вентилатор до златисто.

    3

Пилешкият бульон за соса се кипва, слагат се горчицата, сол, бял пипер и сметаната и се оставя да ври на слаб огън, докато се сгъсти – за около 30 минути.

    4

Лукът за гарнитурата се нарязва на ивички и се запържва в маслото до златисто. Прибавя се обелената и нарязана на малки кубчета ябълка и се оставя и тя да се запържи.

    5

Зелето се нарязва на ситно и се прибавя към останалите продукти. След това се слага изпеченото и нарязано на кубчета червено цвекло. Когато се запържат, се налива червеното вино, прибавят се счуканият в хаванче ким, сол и черен пипер.

    6

Когато виното се изпари, се налива бульонът, похлупва се и гарнитурата къкри на слаб огън за около 40 минути.

    7

Кюфтета се поднасят полети със соса и отстрани се разпределя от червената гарнитура.