Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Агнешко в сметанов сос

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (3 порции)

1,5-1,7 кг агнешки гръб
3 с. л. зехтин
3 стръка прясна мащерка
50 г сурови, белени лешници
сол и черен пипер на вкус

за соса:

15 скилидки чесън
160 мл животинска сметана
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

От гръбчето се отстраняват бъбреците и далака. С остър нож се изрязват бонфилето и контрафилето. Обезципява се и се отстранява мазнината. Запазват се за супа, заедно с ребрата.

    2

Филетата се нарязват на медальони с дебелина 1 см. Леко се начукват с обратната страна на ножа. Поръсват се с черен пипер и 2 стръка мащерка. Оставят се за 10 минути настрана.

    3

После се посоляват и се запържват в зехтина, от двете страни, на висока температура. Не трябва да се препържват, за да останат сочни.

    4

Чесънът се обелва и скилидките се слагат в загрятия зехтин. Запържват се на умерен огън, докато омекнат (около 10 минути). Налива се сметаната и малко вода, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се сгъсти – около 5 минути.

    5

После се прецежда, като чесънът се намачква.

    6

Лешниците се смилат в блендер.

    7

Медальоните се подреждат в чиния и се заливат със соса. Поръсват се с лешниците и се украсяват с мащерка.