kaufland.bg/recepti
Американски бургер
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
1 кг | телешка кайма |
5 ленти | бекон |
100 г | сирене Чедър |
1 | домат |
5 листа | салата айсберг |
5 | питки за бургери |
сол и черен пипер на вкус |
за барбекю соса:
1 ч.л. | дижонска горчица |
3 с.л. | мед |
1 с.л. | ретро горчица |
1 ч.л. | светъл соев сос |
2 ч.л. | тъмен балсамов оцет |
2 с.л. | кетчуп |
1 с.л. | сос Уорчестър |
1 с.л. | олио |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
В купа се смесват всички продукти за соса и се разбива с бъркалка до хомогенизиране.
- 2
Каймата се овкусява със сол и черен пипер, и се омесва.
- 3
Оформят се пет бургера и се слагат да се пекат на скара, заедно с бекона.
- 4
Когато хванат хрупкава коричка се намазват със соса от изпечената страна.
- 5
Обръщат се и върху бургерите се слага бекона и парче сирене.
- 6
Питките се разполовяват и също се слагат да се запекат на скарата за кратко от всяка страна.
- 7
Във всяка питка се слага по един бургер, заедно с бекона и сиренето, отгоре се поставя шайба домат и листо айсберг.