kaufland.bg/recepti
Аспержи със сос Холандез
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2 връзки (500 г всяка) | зелени аспержи |
100 г | краве маслo |
сол и черен пипер на вкус |
за соса:
3 | жълтъка |
2 с.л. | вода |
200 г | краве маслo |
сокът от 1/2 лимон | |
сол и бял пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Жълтъците се смесват с водата в купа, сложена на водна баня и се разбива с бъркалка докато побелеят и станат пухкави.
- 2
Маслото за соса се разтопява и се налива на тънка струйка към жълтъците, при постоянно бъркане. (Белтъкът, който се отделя от разтопеното масло, на дъното на съда, не се слага).
- 3
След като се поеме всичкото масло, се овкусява със сол, бял пипер и сока от лимон.
- 4
Аспержите се почистват, обелват се и се отрязват 2–3 см от основата.
- 5
Пържат се за кратко, на две части, в маслото, също разпределено на две.
- 6
Отцеждат се от мазнината и се сервират със соса.