kaufland.bg/recepti
Бавно готвен шпикован свински врат
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
1 кг | свински врат |
1 | връзка мащерка |
1 връзка | розмарин |
1 | глава лук |
2 | скилидки чесън |
2 | моркова Брей! |
черен пипер на зърна | |
червен пипер за поръсване | |
бахар | |
маслиново масло K-Classic | |
сол на вкус |
Съвет
-
Може да се сервира с подходяща гарнитура.
Приготвяне
- 1
Месото се дупчи с върха на ножа, така че да може да се забият лист розмарин и зърно черен пипер. С ръка, месото се намазнява от всички страни, поръсва се с червен пипер също от всички страни. Морковите и лука се нарязват на едро и се поставят в тава за печене. Добавя се мащерката, останалият розмарин и се поставя месото. Добавя се малко вода и още мазнина, завива се плътно с фолио за печене и се готви на 160С за около 3 часа. Готовото месо се оставя да се охлади и се нарязва на тънки филии.