Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Бадемов тарт с кардамон

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

за блата:

150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
4 шушулки кардамон
1 щипка сол
100 г меко краве масло
100 г захар
1 (плюс за намазване) жълтък
2 с.л. прясно мляко

за плънката:

250 г белени бадеми
120 г пудра захар
3 шушулки кардамон
1 /4 ч.л. индийско орехче
3 белтъка
1 ванилия

Приготвяне

    1

Брашното се смесва със солта, бакпулвера, захарта, маслото и стритите семена кардамон. Маслената смес се претрива с ръце до получаване на трохи.

    2

Добавят се един жълтък и млякото, и се разбърква. Около 1/3 от тестото се заделя за декорация. Двете топки тесто се прибират в хладилник за два часа.

    3

Тестото за блата се разточва и се поставя в керамична форма за печене, намазана с масло, като то трябва да покрива и стените. Прибира се в хладилник за час.

    4

Плънката се приготвя като бадемите се смилат в блендер заедно с пудрата захар, стритите семенца кардамон, ванилията и индийското орехче. Добавят се и разбитите на сняг белтъци. Сместа се сипва върху блата и се заравнява.

    5

Заделеното тесто се разточва и от него се изрязват формички. Подреждат се върху плънката и се намазват с разбит с малко вода жълтък.

    6

Тартът се пече 20 минути в загрята на 180°C фурна с вентилатор. Охлажда се, нарязва се и се поднася.