kaufland.bg/recepti
Без лактоза
Веган
Бадемови сладки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (30 парчета)
1 ч. ч. | смлени бадеми |
15 | цели бадема |
1 ч. ч. | овесени ядки |
1 ч. ч. | пълнозърнесто брашно |
0.5 ч. л. | канела |
0.5 ч. л. | сол |
0.5 ч. ч. | плодово пюре (ябълки, банани) |
1 к. ч. | олио |
1 к. ч. | мед |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
Приготвяне
- 1
Смлените ядки се сипват в блендер, към тях се добавят овесените ядки и всичко се смила добре. Получената смес се изсипва в купа. Добавят се брашното, канелата и солта, и се разбърква.
- 2
В друга купа се смесват медът, олиото и плодовото пюре. Сухите съставки се добавят към мокрите и се разбърква, до хомогенизиране. С лъжица се оформят топчета и се подреждат в намазнена и набрашнена тава.
- 3
Във всяка сладка, с пръст се прави лека вдлъбнатина и се слага по един цял бадем. Сладките се запичат в силно загрята фурна, докато получат златистокафяв цвят.