kaufland.bg/recepti
Балък екмек
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
1 | скумрия |
2 броя | чабата |
маслиново масло за поръсване на филетата | |
сол и черен пипер на вкус | |
листа | маруля |
лук | |
1 | домат |
Съвет
-
Рибата може да се изпече цяла и след това да се отделят филетата.
Приготвяне
- 1
Рибата се филетира, филетата се намазват с маслиново масло и се овкусяват със сол. Изпичат се на скара, равномерно от двете страни.
- 2
Хлебчето се разрязва по дължина и във всяко се поставя по едно филе от скумрията.
- 3
Гарнира се с листа маруля, резени домат и се сервира. По желание може да се добави и лук на вкус.