kaufland.bg/recepti
Веган
Бананово-лешников хляб
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 порции)
4 | зрели банана |
100 мл | слънчогледово олио |
70 мл | кленов сироп |
40 мл | бадемово мляко |
300 г | брашно от лимец |
1 /2 опаковка | бакпулвер |
1 опаковка | ванилова захар |
1 /2 ч.л. | канела на прах |
сол | |
2 с.л. | смлени бадеми |
100 г | нарязани лешници |
4 с.л. | бананов чипс |
Съвет
-
Добавете към тестото 4 с. л. кувертюр от тъмен шоколад.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява на 180° С горно и долно печене (с вентилатор - 160° С).
- 2
Бананите се обелват и се намачкват с вилица. От намачканите банани, слънчогледовото олио, кленовия сироп, бадемовото мляко, брашното, бакпулвера, ваниловата захар, канелата, щипка сол, смлените бадеми и половината от лешниците се забърква гладко тесто.
- 3
В покрита с хартия за печене правоъгълна форма се излива тестото и се поръсва с останалите лешници и банановия чипс. Пече се около 55 минути.
- 4
Хлябът се изважда от формата, охлажда се и се сервира, нарязан на филии.