Бисквитки s’mores
Продукти (20 парчета)
320 г | брашно |
1 ч.л. | канела |
1 щипка | сол |
1 1/2 ч.л. | бакпулвер |
2 ч.л. | ванилова захар |
230 г | меко масло |
170 г | кафява захар |
100 г | кристална захар |
1 | яйце |
1 | жълтък |
90 г | натрошени бисквити |
200 г | шоколад |
50 г | мини маршмелоус за тестото |
100 г | мини маршмелоус за плънката |
Приготвяне
- 1
Брашното, канелата, солта, бакпулверът и ваниловата захар се смесват. Бисквитите се натрошават на малки парченца.
- 2
Маслото и захарта се разбиват добре. Постепенно към тях се добавят яйцето и жълтъкът. Бавно се добавят брашнената смес, натрошените бисквити, шоколадът и мини маршмелоус.
- 3
С помощта на супена лъжица се оформя бисквита, в която се прави малка вдлъбнатина. Поставят се няколко мини маршмелоус, след което отгоре се поставя слой бисквитено тесто и се затваря добре. Готовите оформени бисквити може да се декорират с парченца шоколад.
- 4
Бисквитите се подреждат в тава за печене и се покриват със стреч фолио. Оставят се в хладилник за поне час, а най-добре за една нощ.