kaufland.bg/recepti
Боб със суджук
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | боб |
2 подкови | суджук |
1 глава | лук |
2 | червени чушки |
1 | моркова |
4 с. л. | олио |
1 ч. л. | джоджен |
1 ч. л. | червен пипер |
1 /4 връзка | магданоз |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Бобът се накисва в студена вода 4-5 часа преди да се готви. Слага се да ври и след като кипне, първата вода се отцежда, налива се нова, и бобът се сварява напълно.
- 2
Лукът, чушките и морковът се режат на кубчета и се запържват в 2 с. л. олио за 4-5 минути, наливат се 100 мл вода и се задушават. Добавят се към боба и се варят с него. Поръсва се джодженът.
- 3
След като бобът е готов се овкусява със сол и черен пипер. Прави се запръжка с останалото олио и червения пипер, добавя се 1/2 от течността на чорбата, за да не загори пиперът.