Брауни елхички
Продукти (12 Порция)
200 г | черен шоколад с портокал |
3 | яйца |
100 г | кафява захар |
1 щипка | сол |
100 г | брашно |
40 г | какао |
1 ч.л. | бакпулвер |
150 мл | олио |
100 г | мюсли K-Favourites Triple Choc |
2 х 100 г | готово крем брюле |
1 /2 ч.л. | канела |
1 буркан | компот от вишни |
2 с.л. | смес за ванилов пудинг |
2 пакетчета | ванилова захар |
Приготвяне
- 1
Шоколадът се натрошава и 100 грама от него се разтопява на водна баня.
- 2
Фурна с вентилатор се загрява до 160 °C (180 °C при горно и долно печене).
- 3
Яйцата се разбиват със захарта и щипка сол. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват и към тях се добавят разтопеният шоколад и олиото. Бърка се до получаване на гладко тесто, към което се добавя мюслито, останалата част от нарязания шоколад и разбитите яйца. Готовата смес се изсипва във форма със сваляемо дъно (диаметър около 24 см), застлана с хартия за печене, заглажда се и се пече във фурната за около 25 минути.
- 4
Към готовото крем брюле се добавя канела и се разбърква до гладка смес, която се изсипва в сладкарски пош и се охлажда.
- 5
Вишните от компота се отцеждат от сока и се оставят настрана. Четири супени лъжици сок от компот се разбъркват с пудинга на прах до гладка смес. Към останалия сок се прибавя ваниловата захар и се оставя да заври на котлона, добавя се пудинговата смес, разбърква се добре и се оставя да къкри 1 минута. Добавят се вишните, разбърква се добре и се оставя настрана.
- 6
Охладеното брауни се нарязва на 12 триъгълни парчета, декорира се зигзагообразно с крем, поръсва се с кафява захар и с помощта на горелка се карамелизира до светлокафяво. Сервира се с вишнево-пудинговия крем.