Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Брауни елхички

Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 Порция)

200 г черен шоколад с портокал
3 яйца
100 г кафява захар
1 щипка сол
100 г брашно
40 г какао
1 ч.л. бакпулвер
150 мл олио
100 г мюсли K-Favourites Triple Choc
2 х 100 г готово крем брюле
1 /2 ч.л. канела
1 буркан компот от вишни
2 с.л. смес за ванилов пудинг
2 пакетчета ванилова захар

Приготвяне

    1

Шоколадът се натрошава и 100 грама от него се разтопява на водна баня.

    2

Фурна с вентилатор се загрява до 160 °C (180 °C при горно и долно печене).

    3

Яйцата се разбиват със захарта и щипка сол. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват и към тях се добавят разтопеният шоколад и олиото. Бърка се до получаване на гладко тесто, към което се добавя мюслито, останалата част от нарязания шоколад и разбитите яйца. Готовата смес се изсипва във форма със сваляемо дъно (диаметър около 24 см), застлана с хартия за печене, заглажда се и се пече във фурната за около 25 минути.

    4

Към готовото крем брюле се добавя канела и се разбърква до гладка смес, която се изсипва в сладкарски пош и се охлажда.

    5

Вишните от компота се отцеждат от сока и се оставят настрана. Четири супени лъжици сок от компот се разбъркват с пудинга на прах до гладка смес. Към останалия сок се прибавя ваниловата захар и се оставя да заври на котлона, добавя се пудинговата смес, разбърква се добре и се оставя да къкри 1 минута. Добавят се вишните, разбърква се добре и се оставя настрана.

    6

Охладеното брауни се нарязва на 12 триъгълни парчета, декорира се зигзагообразно с крем, поръсва се с кафява захар и с помощта на горелка се карамелизира до светлокафяво. Сервира се с вишнево-пудинговия крем.