Брей!, че гювече
Продукти (2 порции)
30 мл | олио |
2 | печени белени червени чушки |
1 /2 глава | лук |
100 г | краве сирене Брей! |
100 г | сух шпек Брей! |
120 г | белени домати на кубчета |
1 /2 ч.л. | сол |
1 /2 ч.л. | черен пипер |
1 ч.л. | чубрица |
100 г | кашкавал Брей! |
2 | яйца Брей! |
пресен магданоз |
Приготвяне
- 1
На дъното на всяко гювече се сипват по 2 с.л. олио. След това се слагат нарязаните на ситно печени белени чушки и лукът. Разбърква се, след което се добавят натрошеното сирене Брей!, нарязаният на кубчета сух шпек Брей! и белените домати на кубчета. Разбърква се добре, така че да се смесят всички продукти и се овкусява с ½ ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер и 1 ч.л. чубрица. Отгоре се слага по 100 г настърган кашкавал Брей!.
- 2
Гювечетата се похлупват и се пекат в загрята на 200°С фурна 10-15 минути. След това се изваждат от фурната, отварят се и във всяко гювече се чуква по 1 яйце.
- 3
Похлупват се отново и се връщат във фурната за още 5-10 минути или докато яйцата се сготвят. Готовите гювечета се сервират поръсени с пресен магданоз.