kaufland.bg/recepti
Веган
За вегетарианци
Вегетариански коледни сладки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (40 парчета)
За тестото:
350 г | зрели банани |
80 г | масло с растителен произход |
75 г | кафява захар |
1 /2 ч.л. | канела |
100 г | пълнозърнесто брашно |
300 г | брашно тип 550 |
1 ч.л. | бакпулвер |
За глазурата:
100 г | веган шоколадов кувертюр |
2 с.л. | шамфъстък (ситно нарязан) |
Приготвяне
- 1
Бананите се пюрират и се разбиват заедно с маслото, захарта и канелата до получаване на пухкава консистенция. Брашното се смесва с бакпулвера и се Замесва заедно с получената смес. Готовото тесто се разстила хубаво в тава и се пече 20-30 минути в предварително загрята фурна на 180° С (конвекционна фурна: 160° С), след което се оставя да се охлади.
- 2
С помощта на резец във формата на елхичка се изрязват 40 сладки.
- 3
Шоколадовият кувертюр се начупва и се разтопява на водна баня, след което с него се украсяват сладките. За финал се поръсват с шафъстък и се оставят да изсъхнат.