kaufland.bg/recepti
Вишнев пай
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 парчета)
200-300 г | вишни |
100 г | пудра захар за поръсване |
за блата:
200 г | краве масло |
180 г | брашно |
100 мл | прясно мляко |
за заливката:
4 броя | яйца |
200 г | пудра захар |
100 мл | сметана |
50 мл | мляко |
3 | ванилии |
Приготвяне
- 1
В голяма купа се смесват маслото, пресятото брашно и млякото и се разбиват с телена бъркалка. Сместа се разстила в намазнена тава и се пече около 15–20 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.
- 2
Вишните се отцеждат от сока, почистват се от костилките и се подреждат върху изпечения блат.
- 3
В купа се смесват яйцата, захарта, сметаната, млякото и ванилията и се разбъркват. Заливката се разпределя върху блата и паят се запича още 10 минути. След като изстине, се поръсва с пудра захар и се сервира.