kaufland.bg/recepti
Горнооряховско гърне
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 кг | телешки джолан |
7-8 | картофа |
500-600 мл | червено вино |
3-4 | морков |
1 | домат |
2 | люти чушки |
3 с. л. | доматено пюре |
7-8 скилидки | чесън |
10 зърна | черен пипер |
4-5 зърна | бахар |
2 | дафинови листа |
1 връзка | магданоз |
1 връзка | листа от целина |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Измитият и почистен телешки джолан се поставя в гърне или глинен гювеч, прибавят се едро нарязаните картофи, доматът и морковите и се заливат с виното. Слагат се наситнените магданоз и целината, лютите чушки и обеленият чесън. Подправя се с черния пипер, бахара и дафиновите листа, сипва се виното, посолява се и се разбърква.
- 2
Гърнето се похлупва, капакът се запечатва с тесто и се пече 6-7 часа при температура 150°С.